dimecres, 26 de maig del 2021

Un estudi apunta que els gossos poden detectar positius de Covid-19 amb una precisió del 96%




Una estudi de prova de concepte publicada en la revista 'PLOS ONE' suggereix que els gossos de detecció especialment entrenats poden ensumar les mostres positives al Covid-19 amb una precisió del 96 per cent.

En aquest estudi inicial, els investigadors van comprovar que els gossos podien fer-ho, però l'entrenament ha de realitzar-se amb molta cura i, idealment, amb moltes mostres. Van utilitzar una «roda d'olors» en la qual cadascun dels 12 ports estava carregat amb una mostra diferent i recompensaven al gos quan responia al port que contenia UDC.

Quan els gossos van respondre sistemàticament a l'olor de l'UDC, l'equip va començar a entrenar-los perquè respongueren a les mostres d'orina dels pacients positius al SARS-CoV-2 i discerniren les mostres positives de les negatives. Les mostres negatives es van sotmetre al mateix tractament d'inactivació que les mostres positives.

Els investigadors es van trobar amb molts factors que complicaven el seu estudi, com la tendència dels gossos a discriminar entre els pacients reals, en lloc d'entre el seu estat d'infecció pel SARS-CoV-2. Els gossos també es van veure confosos per una mostra d'un pacient que va donar negatiu per al SARS-CoV-2 però que s'havia recuperat recentment de Covid-19.

NOTICIA ORIGINAL

NOTICIA RELACIONADA 1

NOTICIA RELACIONADA 2








1 comentari:

  1. Aquesta notícia es molt interessant ja que si els gossos poden detectar els positius de Covid seria una gran avanç

    ResponElimina