dimarts, 25 de maig del 2021

Els xiquets prematurs envelleixen més ràpid que els de pes normal


Els xiquets prematurs, en comparació amb els que han nascut amb un pes normal, envelleixen més ràpid. Si fem la comparació, els xiquets que neixen amb menys d’1kg, tenen 4’6 anys més que els que han nascut entre 2’4kg a 4’2kg.

Els investigadors diuen que aquest esdeveniment es deu a l'estrès provocat quan el bebé encara està en la panxa de sa mare i, per les mesures de cures que s’han pres a l’hospital.
Els experts van utilitzar un rellotge amb funció de mesurar l'edat (rellotge epigenètic), per comparar 45 adults d’entre 30-35 anys, que varen néixer prematurs, amb altres 47 que varen néixer amb un pes normal. Amb aquest experiment van poder observar que l'envelliment en els xiquets prematurs, i no xiquetes, es causada principalment per l'aparició d'infeccions respiratòries de vies baixes en els primers anys de vida (estrés fisiològic).

Degut a que els xiquets prematurs els afecta més l’estrés, que a les xiquetes prematures, és necessari vigilar-los per a que tinguen un envelliment saludable. Per a que açò ocórrega s’ha de tindre una vida saludable: no fumar tabac, i tindre una dieta equilibrada.


NOTICIA ORIGINAL
NOTICIA RELACIONADA 1
NOTICIA RELACIONADA 2


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada