dijous, 27 de maig del 2021

Mamífers que són capaços de respirar per l'anus

 
Ha sigut comprovat per un grup de científics de la Universitat Mèdica Ontològica de Tòquio que els porcs i alguns rosegadors poden respirar mitjançant els intestins en situació d'emergència, quan pateixen una insuficiència respiratòria.

El recte té una malla fina de vasos sanguinis que tenen un gran torrent sanguini, per això els medicaments subministrats per l'anus passen a la sang gràcies a eixe torrent. Per tant, també poden subministrar oxigen per ahí en els rosegadors i porcs (amb els que van fer l'experiment). L'experiment consistia a deixar-los en insuficiència respiratòria a tots i a uns, mitjançant gasos o líquids, administrar-los oxigen pel recte i a altres, sense subministrament. Els rosegadors sense oxigen pel recte van poder sobreviure 11 minuts mentre que els que tenien oxigen per recte van aguantar 50 minuts.

Actualment s'investiga si és possible recolzar-se amb aquest tipus de ventilació en els humans en cas d'emergència perquè està podria ser menys invasiva que els complexos protocols tecnològics com a ventiladors i pulmons artificials.



Notícia original

Notícia relacionada 1
Notícia relacionada 2

 


 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada