dijous, 27 de maig del 2021

Un anàlisis de sang podria detectar el càncer quatre anys abans que els diagnòstics convencionals




Un estudi de la Universitat de Califòrnia descriu una anàlisi de sang que podria detectar el càncer quatre anys abans que els diagnòstics convencionals. No obstant això, aquest mètode només podria detectar uns pocs tipus de càncer.


Aquest mètode de detecció de càncer en la sang, anomenada PanSeer, examina les firmes de metilació específiques de el càncer a la sang. La metilació és un procés que dirigeix ​​quan i com s'activen i inactiven els gens que controlen el desenvolupament de l'organisme, i es poden veure afectats per factors ambientals. Exerceix un paper vital en la progressió de moltes malalties i en casi tots els tipus de càncer.

Els investigadors van analitzar mostres de sang preses de 605 persones asimptomàtiques, de les quals 191 van ser diagnosticades posteriorment amb càncer. Els científics van demostrar que PanSeer va trobar càncer en el 95% de les persones asimptomàtiques que van ser diagnosticades posteriorment. No obstant això, emfatitzen que aquest mètode és poc probable de predir quins pacients desenvoluparan càncer en el futur.

No obstant això, el més probable és que identifique pacients que tenen creixements cancerosos però permaneixen asimptomàtics respecte als mètodes de detecció actuals.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada