dissabte, 29 de maig del 2021

Així afecta als xiquets el dèficit de vitamina D


El dèficit de la vitamina D pot provocar problemes de salut als xiquets. Aquesta ens ajuda amb l'absorció del calci i fòsfor, que són fonamentals per al desenvolupament dels ossos i també és important com a regulador del sistema immunitari, explica Manuel Antonio Fernandez.

La vitamina D es produeix en la pell per la radiació ultraviolada del sol. A més de causar raquitisme, la falta de la vitamina provoca osteoporosis, hipocalcèmia o osteomalàcia.

Hi ha aliments que tenen nivells més alts de vitamina D que altres, però no hi ha cap que presente xifres significativament altes. Per a normalitzar els nivells baixos de vitamina D sols podem augmentar la ingesta de la vitamina per suplements o aliments, o augmentar l'exposició solar.
Segons Andrea Marroquín hi ha estudis que han trobat relació entre la vitamina D i algunes dermatosis pel paper que exerceix en el sistema immunitari, com la psoriasi, la dermatitis atòpica, l'acne i la rosàcia. En altres malalties dermatològiques encara s'està investigant com en el vitiligo, el lupus eritematós sistèmic, algunes alopècies i alguns càncers de pell. Per a evitar tots aquests fets hem de tenir uns nivells de vitamina D adequats i s'aconsegueix amb l'exposició solar controlada i una


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada