dimarts, 25 de maig del 2021

Estem més prop de dir adéu a les mascaretes?



El passat dijous, els Centres per al Control i Prevenció de les Malalties als Estats Units (CDC) van declarar prescindible l'ús de mascareta a l'aire lliure per a aquelles persones que estiguen completament vacunades.

Als Estats Units, el percentatge de vacunats ja supera el 35% de la població, no obstant això, en alguns llocs el ritme de vacunació s'ha reduït i alguns estats s'han vist obligats a emprar mesures més enginyoses per a motivar la vacunació de la població. Entrades gratis al zoo o a partits de beisbol, ofertes d'una cervesa per cada vacunat i sortejos de premis són algunes de les tàctiques utilitzades.
En el cas d'Espanya, el percentatge de vacunats és del 13,9% i un 30,5% amb almenys una dosi. És per això que molts investigadors donen suport a la idea de prescindir de la mascareta en espais oberts, sempre que es respecte la distància de seguretat.

Alguns experts creuen que disminuir aquestes restriccions pot provocar la relaxació de la població i la no utilització de la mascareta en situacions en les quals és realment necessària. No obstant això, altres temen que la "fatiga pandèmica" i la falta de paciència del ciutadà porte a l'incompliment de les mesures de seguretat. En qualsevol cas, aquesta decisió està en mans de les autoritats sanitàries. La comunicació en temps de pandèmia és crucial per a combatre aquest virus.


Notícia original
Notícia relacionades:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada