dimarts, 25 de maig del 2021

UN CAS CURIÓS: DOS BESSONS D'UN PARE DIFERENT


La Universitat Nacional de Colombia va documentar el cas de dos bessons que van néixer de dos pares diferents. Aquest fenomen es sol conèixer com la superfecundació heteroparental, que es produeix quan un segon òvul llibertat en el mateix cicle menstrual es fertilitzat per l’espermatozoide d’un home diferent en relacions sexuals distintes.

Aquest cas comença l’any 2018, quan el pare dels bessons sospitava la similitud entre els dos xiquets i va requerir fer proves. Després de l’estudi, es va determinar que sols un dels xiquets coincidia amb l’ADN del pare. Per assegurar-se de que aquest fenòmen es veridic, una doctora de gran prestigi realitza una serie de proves diferents a les de l’estudi, comprovant el cromosoma Y i estudiant-lo en els dos xiquets. Aquest nou estudi realitzat per la Doctora Casas va determinar finalment que el perfil genètic coincideix amb uno dels bessons però amb l’altre es detecten 14 de 17 no coincidencies.

Actualment, a Colombia, es realitzen més de 11.000 proves de paternitat a l’any, que suposa una càrrega emocional molt gran, ja que comporta infidelitats per altre costat, i, per tant, depressions en molts cassos.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada