dimarts, 25 de maig del 2021

La Comissió proposa prohibir com a additiu el diòxid de titani, present en xiclets, gelats i salses.

 


La Comissió Europea proposarà prohibir el diòxid de titani com a additiu alimentari (E-171). Aquesta substància s'utilitza molt com a blanquejant en xiclets, gelats, lactis, salses, sopes, caldos i productes de confiteria. L'agència europea de seguretat alimentària (EFSA) ha avaluat la seguretat d'aquest additiu i ja no es considera segur. Un portaveu del Ministeri de Consum diu els països estan treballant per acordar unes mesures harmonitzades. De qualsevol manera, la EFSA no ha trobat cap problema sanitari urgent per tant la proposta es debatrà en un temps. Els experts en nutrició intenten calmar-nos ja que no hi ha risc imminent per a la salut si s'ingereix.

Maged Younes, diu que en aquest additiu no es podria descartar la genotoxicitat per l'absorció de partícules de diòxid de titani que poden acumular-se a l'organisme i aquest fet podria produir càncer. A més, Beatriz Robles assegura que les reavaluacions són habituals per l'evidència científica disponible i per l'exposició que patim els additius i demana no alarmar-se perquè la EFSA intenta garantir la màxima seguretat.


Miguel Ángel Lurueña, explica que aquest additiu porta en polèmica des de que França el va prohibir. La EFSA senyala que l'evidència tòxica no és concloent per tant no es pot establir un nivell segur per a la ingesta diària de titani.


Noticia original:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada