dimarts, 25 de maig del 2021

Mamífers que són capaços de respirar per l'anus












Un grup de científics de la Universitat Mèdica Ontològica de Tòquio ha demostrat que alguns mamífers , entre ells els porcs i algunes espècies de rosegadors , comparteixen una extraordinària capacitat: són capaços de respirar a través dels intestins en situacions d'emergència.

L'estudi publicat a la revista especialitzada Cell Med afirma que el subministrament d'oxigen en qualsevol estat aconsegueix augmentar els nivells d'oxigenació en els mamífers que pateixen insuficiència respiratòria.

"El recte té una malla de fins vasos sanguinis just sota la superfície del seu revestiment, per això els fàrmacs administrats a través del anus s'absorbeixen fàcilment en el torrent sanguini", afirma el principal autor de l'estudi, Ryo Okabe. 

Aquest fet va portar a l'equip a qüestionar-se si seria possible fer arribar el oxigen a l'torrent sanguini d'alguna altra manera.

Per això van utilitzar models experimentals d'insuficiència respiratòria en ratolins, porcs i rates a través de dos mètodes: l'administració d'un gas i un líquid ric en oxigen a través de la mateixa via ". Van poder demostrar que quan no se'ls aplicava aquesta respiració , cap dels ratolins va poder sobreviure més d'11 minuts en condicions d'oxigen extremadament baixes. 

No obstant això, quan se'ls va sotmetre a la tècnica de ventilació intestinal el 75% dels rosegadors va sobreviure 50 minuts en situació d'hipòxia.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada