divendres, 28 de maig del 2021

Canviar el tipus de llet, restringir els cereals i altres trucs per a esquivar l'acne en els adolescents

 


L'acne apareix entre els 15 i els 17 anys, però sol començar sobre els 12 anys. Aquest s'ha relacionat en els adolescents amb una major incidència de depressió, ansietat, símptomes psicosomàtics, pudor, vergonya i inhibició social.
En dermatologia es considera una malaltia pilosebàcea, que és el conjunt format per un fol·licle pilós i la seua corresponent glàndula sebàcia. Durant l'adolescència augmenta la secreció de sèu, la qual cosa porta al fet que la glàndula sebàcia s'engrandisca, mentre l'orifici fol·licular s'estreny per l'acumulació d'un excés de queratina.

La raó de perquè apareix es basa en factors genètics (antecedents familiars), hormonals (en el cas de la dona, trastorns hormonals) i ambientals (estrés, consum de medicaments o suplements proteics per a esportistes, ús de cascos i dieta).

Per a reduir-ho es recomana deixar a un costat els aliments més relacionats amb l'elevació d'insulina: els lactis, la carn roja i els hidrats de carboni d'absorció ràpida (sucres), canviar el tipus de llet a la sencera, afegint a la dieta aliments que aporten els mateixos nutrients com els llegums, el sèsam o la fruita seca, menjar xocolate negre de tant en tant, substituir els aliments refinats per integrals, incorporant fruites, verdures i llegums en detriment de cereals, dolços i brioixeria i per descomptat mantindre una bona higiene facial.






 

3 comentaris:

  1. Aquesta noticia està molt bé, ja que ens diu com previndre l'acne, un problema molt comú en adolescents.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Aquesta noticia em resulta molt interessant, ja que aquesta és una preocupació entre molts adolescents, i proposa algunes mesures per prevenir-les.

    ResponElimina