dimarts, 25 de maig del 2021

El 50% dels pacients Covid té símptomes després de set mesos de l'alta



La revista 'Clinical Microbiology and Infection' ha publicat els resultats d'un estudi que s'ha centrat en el seguiment que requereixen els pacients després de rebre l'alta hospitalària.

L'equip de Medicina Interna de l'Hospital de Barcelona ha dut a terme aquest estudi clínic per a aportar informació sobre la evolució dels pacients en el tractament clínic al llarg del temps.

Un total de 300 pacients tractats de la mateixa forma durant l'ingrés han estat en observació fora de consulta i posteriorment per telèfon durant els set mesos posteriors a l'alta.

L'estudi indica que el 78 per cent dels pacients que van mostrar símptomes, van comunicar problemes relacionats amb el virus, principalment astènia i símptomes respiratoris, i el 40 per cent tenia lesions pulmonars mostrades en radiografies 45 dies després de l'alta.

El 50% dels pacients va necessitar seguiment mèdic després de la primera consulta i als set mesos, la meitat dels pacients van presentar símptomes relacionats amb el virus com els anomenats anteriorment i trastorns psicològics.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada