dimarts, 25 de maig del 2021

Embrió d'humà i mono



Uns investigadors d’Estats Units i Xina han aconseguit crear embrions híbrids (humans i monos) injectant cèl·lules mare humanes. Han fet que sobrevisquin durant 20 dies. A pesar dels seus problemes étics, la investigació té el potencial de proporcionar coneixements molt valuosos a la biologia humana orientats al descobriment de nous remeis a enfermetats que afecten als humans.


Per a dur a terme la investigació, Weizhi Ji, de la Universitat de Ciència i Tecnologia de Kunming, a Yunnan (Xina) va preparar una tecnologia novedosa per a que els embrions de mono poguessin sobreviure fora del ventre de la mare.
Sis dies després de la creació dels embrions, se’ls va introduir a cadascun 25 cèl·lules mare pluripotents esteses, capaces de contribuir als teixits embrionaris i extraembrionaris. Al cap d’un dia, es van detectar cèl·lulas humanes en 132 embrions i al cap de 10, 103 quimérics seguien desenvolupant-se. La supervivencia va baixar i al cap de 19 dies sols 3 quimeres seguien desenvolupant-se, però cal destacar que el nombre de cèl·lules humanes als embrions es va mantenir alt durant tot el temps.





Notícia original


Notícia relacionada 1


Notícia relacionada 2





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada