dissabte, 29 de maig del 2021

La grip aviària H5N8 podria ser la pròxima pandèmia?


Una nova pandèmia amenaça a la població, afirmen dos prestigiosos científics xinesos. Weifeng Shi, director del Laboratori de Referència de Malalties Emergents Infeccioses de les Universitats de Shandong i George Gao, director general del Centre Xinés de Control i Prevenció de Malalties, alerten en un article publicat en la revista "Science" sobre el perill de la grip aviària H5N8.

S'han registrat nombroses infeccions per aquesta malaltia tant en ocells domèstics com silvestres en almenys 46 països d'Europa, Àsia i Àfrica. Entre ells, Espanya, on s'han notificat tres brots en ocells en els últims mesos. Els dos científics adverteixen que aquest patogen suposa una preocupació important no sols per a l'agricultura, sinó també per a la salut pública, perquè ja ha provocat el positiu de set treballadors de granges avícoles a Rússia. Tots dos recalquen la importància de vigilar i controlar aquest virus per a evitar una futura pandèmia.

A Espanya, el Ministeri ha exposat que el virus H5N8 no suposa cap perill per a la salut pública, perquè els casos notificats no s'han propagat en humans. De la mateixa manera, l'agència europea ECDC ha manifestat que no comporta un greu risc per a la població.


-Notícies relacionades:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada