dissabte, 29 de maig del 2021

L'activitat física pot regenerar neurones?



Segons diversos estudis, es creia que dels 0 a 2 anys, es podia produir la neurogènesi o creació de noves neurones. Estudis realitzats ara amb adults, revelen que l'esport no pot produir l'aparició de noves neurones, però sí que pot millorar el cervell.

Hi ha diferents processos que poden augmentar la funció cognitiva, i l'exercici ajuda en alguns d'ells, per exemple, en la sinaptogènesi, que crea noves conexions entre les neurones o en la angiogènesi, que juda en l'augment del flux sanguini del cervell. Quant a la neurogènesi, hi ha diferents opinions. Alguns experts afirmen que l'exercici sí ajuda i altres opinen el contrari.

Un estudi realitzat per la universitat de Granada, mostra que l'exercici, pot ajudar a produir un augment de la matèria grisa. En aquest cas, no hi hauria noves neurones, però sí que hi hauria un augment considerable de les quals ja tenim. A més, l'exercici també ajuda a augmentar la connectivitat entre diferents regions del cervell. Aquesta pregunta, continua sent un debat obert. De moment, no saben si l'exercici ajuda en la neurogènesi, però sí que afirmen que generen diferents beneficis cerebrals.




1 comentari:

  1. Gràcies a aquesta notícia, podem cridar més alt encara que l'exercici és fonamental en la nostra vida!

    ResponElimina