dilluns, 24 de maig del 2021

Mare o pare amb la sensació de tenir el ‘cervell fregit’?

 


Amb la pandèmia l'estrés ha incrementat notablement, sobretot en els pares i mares que afirmen no poder dormir i tenen un constant malestar. La psicòloga Susana Martín diu que a causa de la pandèmia ens hem vist forçats a atendre moltes coses i a aïllar-se socialment.

Existeix l'estrés bo (eustrés) que és aquell que ens permet ser productius mantenir-nos actius, quan aquest s'allarga, es converteix en disestrés, fa que minve la nostra productivitat perquè com el cervell no descansa té la sensació que estem en perill i solament ens centrem en els detalls, açò ens impedeix distingir allò rellevant d'allò poc important. En la quarantena l'eustrés s'ha transformat en disestrés, en un grau més alt als pares perquè han d'atendre també totes les necessitats dels seus fills així com classes en línia o ajudar-los amb els deures, tot això compaginant-ho amb el teletreball.

El disestrés, tot sumat de la falta d'exercici per estar tancats a casa, afecta el son, cosa que causa insomni. Dormir malament repercuteix en la realització de les funcions fisiològiques, en la nostra productivitat, memòria i energia, les quals seran de baixa qualitat. Segons estudis per evitar aquest disestrés cal mantenir una rutina, ser estricte en el nostre treball, desconnectar de la tecnologia i cuidar-se (fer exercici, menjar bé, dormir...).


Notícia original

Notícia relacionada 1

Notícia relacionada 2

 


 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada