dilluns, 24 de maig del 2021

Per què ens fan mal les dents amb el fred?


 

Investigadors han descobert el grup de cèl·lules i el senyal a les dents sensibles al fred que detecta caigudes grans de temperatura que provoquen el dolor.Si pateixes de càries aquestes sensacions seran majors, ja que les teues dents estan menys protegides.Aquests resultats ens ajuden en la recerca de nous tractaments.

Dentina exposada.

La Universitat Friedrich-Alexander a Alamània ha aconseguit veure on es troba aquesta proteïna fins un tipus en concret de cèl·lula dental: l'odontoblast. Aquest es troba a la pulapa tova interna i a la capa externa dura de les dents, la qual es forma de dentina i esmalt.Si deixem la dentina a l'aire a causa de càries o alguna malaltia de les genives, alguns estímuls com ara la temperatura podrien causar-nos dolor.Els investigadors van poder veure com el dolor apareixia a les dents de ratolins i humans mentrestant el que passava a les cèl·lules i els nervis de les dents quan tocaven una beguda gelada estava sent registrat.

Risc de càries.

Aquestes apareixen quan a conseqüència dels àcids després de menjar l'esmalt i la dentina s'ablanen. Amb el temps l'àcid crea cavitats a les dents.A mesura que ingerim aliments o begudes ensucrades el risc de càries dental augmenta.

 

Notícia original

Notícia relacionada 1

Notícia relacionada 2

 

 

 



 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada