dilluns, 31 de maig del 2021

Colp espanyol al càncer: tractats amb èxit tumors de mama sense quimioteràpia



Investigadors del International Breat Cancer Center, situat a Barcelona, han realitzat un assaig clínic on s’ha comprovat que pacients amb càncer de mama HER2-positiu podrien prescindir de la quimioteràpia.
Aquest és el primer estudi que es fa en pacients amb aquest tipus de càncer i consisteix en adecuar el tractament a cada pacient, depenent de la resposta terapèutica.

Aquest tipus de càncer de mama representa entre el 15-20% dels tumors de mama diagnosticats i està compost per una proteïna anomenada HER2, que augmenta l’agressivitat i la possibilitat de metàstasi.
Les pacients amb càncer de mama HER2-positiu localitzat reben un tractament combinat amb la quimioteràpia anticossos que actuen contra la proteïna HER2.

Finalment, totes les pacients es van sotmetre a un PET-TAC que va determinar el tractament a seguir. La resposta completa consisteix en la desaparició del tumor mitjançant cirurgia. Deixar a un costat la quimioteràpia és favorable ja que s’allunya de la toxicitat.

NOTÍCIA ORIGINAL

2 comentaris:

  1. Aquest tema és molt interessant perquè el càncer és una emfermetat que afecta molta gent. El càncer de mama és molt perillós i la quimioteràpia també ho pot arribar a ser, així que em pareix una gran noticia trobar-ne alguna alternativa.

    ResponElimina
  2. Em pareix una noticia molt interessant ja que açò és un gran avanc per a combatir el càncer i que crec que pot ser de gran ajuda

    ResponElimina