dijous, 27 de maig del 2021

El confinament ha modificat l’alimentació dels joves

«Conèixer com el confinament va afectar la qualitat de la dieta dels joves pot contribuir a entendre quins factors influeixen en les decisions i les conductes alimentàries dels adolescents», així ens introdueix una experta en salut nutricional dels adolescents.

Les persones joves de posicions més pobres han reduït el consum de cereals i vegetals i han incrementat el consum de menjar preparat.

«Les administracions farien bé de impulsar intervencions i polítiques que ajuden a previndre situacions com aquestes o estar millor preparades si es produeixen altres confinaments en el futur», recomanen els experts. Les dades obtingudes poden ser útils per a dissenyar intervencions, programes o polítiques de salut pública orientats a açó.

Caldrà analitzar si aquests canvis, produïts en un període curt de temps, es mantenen a llarg període. L'adolescència és un període important en la instauració i la consolidació d'hàbits que afecten tant el desenvolupament com a la prevenció de malalties en l'etapa adulta, així que caldria adaptar-les als grups de major risc i evitar l’augment de les desigualtats nutricionals. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada