dijous, 27 de maig del 2021

Per què sempre se'ns escapen les mosques?

Les mosques són capaços de maniobrar i escapar notablement ràpid quan estan posades sobre superfícies sòlides. A part de la seva ràpida visió, juga un paper crucial seves ales posteriors, els halteris, els quals els permeten despplegaments repentins en l'últim minut quan un perill imminent els amenaça. Tot i que els els halteris no són l'únic secret de les mosques. Una vegada que una mosca vola, pot realitzar acrobàcies increïbles. Les mosques de la fruita del gènere Drosophila poden canviar de rumb en menys d'una centèsima de segon, aproximadament 50 més ràpid que un parpelleig humà.

Les mosques també tenen una visió excepcional que els permet planificar els seus salts per escapar d'una amenaça. Aproximadament 200 mil·lisegons abans de despegar per escapar de l'atac. A més, usen informació visual per ajustar la seua postura per establir un rumb que els portarà a un lloc segur.

Una implantació d'elèctrodes en els fotoreceptors d'ulls de mosques va mostrar que la seua velocitat de fusió de parpelleigs era de 400 vegades per segon, mentre que la dels humans era de 60. Això vol dir que el moviment que percebem com a "normal", per a una mosca és un moviment en càmera lenta. Per tant, amb tots aquests beneficis incorporats, no és d'estranyar, que la mosca que pretengues xafar, conseguixca escapar.




1 comentari:

  1. Em pareix molt interessant aquesta noticia perquè és un insecte que ens envolta constantment i a la vegada se'ns escapa que intentem atrapar-la. Per aquest motiu m'ha sorprès la noticia.

    ResponElimina