dijous, 27 de maig del 2021

És bo menjar ous tots els dies?

El consum d'ous de manera diària està portant botja a la ciència, que porta anys en un debat que pareix no tindre una resposta clara i certa.

Un estudi publicat a la revista “PLOS Medicine” ha arribat a la conclusió que consumir ou de manera diària està associat a un major risc de morir per qualsevol causa, també inclosos el càncer o les malalties cardiovasculars. En aquest sentit, el risc general de mort augmenta un 14% per cada ou més que has ingerit cada dia.

La comunitat científica no està massa d'acord amb aquest estudi. Principalment, els experts entenen que aquesta anàlisi no aporta res innovador. Els experts consideren exagerades les conclusions d’aquest estudi, a més, recalquen que no es pot dir que els ous són culpables d’augmentar el risc de mort ja que en aixó influeixen molts més factors

Finalment, de manera contradictòria a aquest estudi, la Universitat d'Harvard va concloure en 2020 que menjar ou diàriament no està associat a tindre més probabilitat de tindre qualsevol malaltia cardiovascular i recomanen substituir l’ou diari per aliments d’origen vegetal o peixos.







1 comentari:

  1. Increïble! No sabia que menjar ou cada dia podria tindre resultats perjudicials per a la salut. Em pareix molt interessant, a més d'útil perquè aquesta informació t'ajuda a prevenir les malalties que la notícia menciona. Però a qui no li agrada un bon ou fregit?

    ResponElimina