dilluns, 2 de març del 2015

Volcà submarí crea una nova illa


Tonga, que es troba en l'anomenat Anell de Foc del Pacífic, és una àrea de gran activitat sísmica i volcànica on es produeixen uns 7.000 tremolors a l'any; la majoria d'escasa magnitut. A causa de les roques i les cendres llançades durant una erupció de varies setmanes a un volcà d'aquest territori, s'ha format una nova illa.

Aquesta illa forma el número 176 en l'arxipèleg i ha sigut formada pel Hunga Ha'apai. El ministre de Terres de Tonga va afirmar, segons el portal “Stuff”, que aquest volcà medeix un kilòmetre per dos i té una altura d'uns 100 metres.

El ministre va explicar que les erupcions es produïen cada cinc minuts i que la massa de cendra densa arribava fins els 400 metres i un llarg núvol de fum s'alçava a partir dels 1.000 metres. A més, el volcà va provocar una pluja àcida que caia en un radi de 10 kilòmetres.

A causa d'aquesta erupció es van desviar o suspendre vols d'aerolínies com Air New Zeland o Fiji Airways per l'augment de cendres que emetia el volcà, el qual va entrar en erupció per primera vegada en 2009. Encara que després, les autoritats informaren d'autoritzar la majoria de vols per la disminuició de cendra.

Cal dir que van hi haure expedicions per a vigilar els efectes del volcà el qual no parava de llançar roques i cendra.

Notícia original.

Notícies relacionades:
Erupció volcànica crea una nova illa al Japó.
Erupció del volcà de ElHierro altera l'equilibri bacterià marí.


Vídeo:

1 comentari:

  1. Aquesta notícia m'ha paregut molt interessant i m'ha cridat l'atenció pel fet de que s'haja creat una nova illa.
    És impressionant el poder que té la natura, tant destructiu com constructiu. Amb una erupció s'ha format una terra verge, un fet que ens fa adonar-nos que la Terra no està en repòs, no és un planeta que després de la seua formació quede paralitzat, sino que hi existeix l'anomenada energia geotèrmica; l'energia residual de la formació del planeta i processos geològics que actuen de manera contínua, gradual i provoquen l'alliberació d'una gran quantitat d'energia.

    A més d'admiració cap a aquestos fenòmens, personalment crec que hi ha una certa por, desconfiança, temor, cap a els fenòmens geològics, perquè per molts avanços que hi hagen en la tecnologia, la prenvenció de riscos al final resulta molt difícil i el poder de la naturalesa es manifesta en la gran quanititat de morts i damnificats i catàstrofes que hi ocorren al nostre planeta.
    La noticía ha estat molt ben triada, és un tema actual i d'interés general i està redactada d'una manera que ajuda a la compernsió total del contingut.

    ResponElimina