martes, 24 de marzo de 2015

Detecció precoç del alzheimer mijançant la parla

El diagnòstic precoç de l'alzheimer avança a passos engegantats. Cada vegada trobem més mètodes amb la intenció de ralentitzar la seua aparició.
Ara, un equip d'enginyers biomèdics de la Universitat del País Basc ha ideat un procediment de detectar l'alzheimer de forma precoç mitjançant l'anàlisi automàtic de la parla espontània.

El mètode és molt senzill: els pacients són gravats mentre conten alguna experiència pròpia, en un entorn relaxat i conegut. Al mateix temps que parlen, els experts mesuren les pauses que realitza a l'intentar recordar la paraula que vol dir, per exemple, sense que el pacient siga conscient que està sotmetent-se a una prova i, per tant, sense alterar o desestabilitzar les seues habilitats.
La tècnica que es troba en ple desarrollament, s'està provant amb persones que encara no han desarollat la malaltia però sí que tenen antecedents familiars i també amb pacients amb alzheimer. Aquest diagnòstic clínic evitaria les altres proves mèdiques invasives que es duen a terme en l'actualitat i que tenen un cost econòmic fort.

Notícia original

Notícia relacionada

2 comentarios:

  1. Opine que és un gran avanç en la prevenció d'aquesta enfermetat

    ResponderEliminar
  2. Que bé aquesta noticia! M'ha agradat molt i pense que es molt bona investigació i si funciona encara millor, ja que ens abarateix costos i altres roves. Moltes gràcies per la informació.
    Ací et deixe un link on trobaràs informació sobre l'alzheimer i descobriment d'ell.

    http://hipertextual.com/2013/06/descubren-cura-contra-el-alzheimer

    ResponderEliminar