dimarts, 31 de març del 2015

Els nens de col·legis amb pitjor qualitat d'aire desenvolupen menys la memòria



Una major contaminació de l'aire deguda al trànsit s'associa a un menor desenvolupament cognitiu en els nens. Ho adverteix un estudi realitzat entre 3.000 alumnes de primària, ​​en el qual es mostra que els nens de col·legis amb major contaminació a les seves aules tenen un desenvolupament de la memòria més lent que els que estudien en centres més allunyats del trànsit i el aire està més net. Segons el treball,  els alumnes més afectats desenvolupen la memòria de treball fins a un 13% menys que els que estudien en col·legis amb menys pol·lució.

L'Organització Mundial de la Salut ja va alertar que la contaminació atmosfèrica mata uns set milions de persones cada any. Però malgrat el gran nombre de col·legis que hi ha prop de zones amb molt de trànsit, amb prou feines cap estudi havia analitzat aquest problema.

El mapa dels col·legis analitzats revela que els centres amb millor aire estan a la part alta de la ciutat, mentre que els més afectats es troben al barri de l'Eixample. Les conclusions apunten a que la contaminació de l'aire té un efecte neurotòxic. Això no vol dir que la pol·lució danyi la capacitat cerebral dels nens, sinó que progressar menys allà on el nivell de contaminació és més gran.

L'estudi destaca com la intensitat i proximitat del trànsit rodat són factors importants per determinar la contaminació dins i fora de l'escola, però no l'únic.

Notícia original

Noticies relacionades:
-Els efectes de la contaminació ambiental sobre la nostra salut.
-La contaminació invisible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada