dimarts, 3 de març del 2015

Espanya suspèn en la protecció de la biodiversitat

2015.03.03
Espanya compta amb una rica biodiversitat.Però, segons assenyala l'informe titulat 'Anàlisi dels resultats mediambientals de l'OCDE: Espanya 2015 'que es va presentar ahir a Madrid, «aquesta rica biodiversitat està cada vegada més amenaçada». Gairebé el 40% de les espècies incloses en la Llista Vermella europea d'espècies amenaçades es troben a Espanya.

Aquesta riquesa es veu cada vegada més amenaçada, principalment pel turisme, la construcció i les infraestructures de transport, provocant el deteriorament dels sistemes naturals i de la seva capacitat per protegir la fauna ia la flora. La biodiversitat al litoral ha resultat especialment afectada.El augment significatiu de la població de les zones costaneres entre els anys 2000 i 2010 va accelerar la urbanització.


El document, que realitza l'OCDE cada 10 anys, proposa a Espanya 28 recomanacions, no només per abordar els seus problemes per conservar el patrimoni natural d'una forma eficient, sinó també perquè pugui basar la seva recuperació econòmica en «un model econòmic més eficient i respectuós amb el medi ambient ».
L'informe ha detectat «importants avanços» en les polítiques ambientals en l'última dècada. No obstant això, entre les recomanacions que realitza l'organisme internacional hi ha els punts flacs de les polítiques dutes a terme en els últims anys.
L'OCDE porta treballant amb Espanya des de fa temps per facilitar la transició «del totxo a la neurona».


noticies relacionades:

Videos:
Ecologistas suspenden a España en protección marina ante Día de los Océanos




Los acuicultores ecológicos, guardianes en la protección de la biodiversidad

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada