dimecres, 18 de març del 2015

Al cos tenim un kilo de bacteris

Una persona dins del seu cos pot tindre un kilogram de bacteris. La gran majoria d'aquests bacteris es solen situar al còlon. Pesen el mateix que el nostre cervell i en el còlon és on processem els aliments vegetals. El còlon abasta la digestió,  processos inflamatoris, immunitaris, càncers, i fins i tot depressió o autisme.

Quan una persona pren antibiòtics pot produïr diarres, això és perquè el fàrmac ha alterat el microbiat, eliminant espècies útils. 'Pertorbar la microbiota en les primeres etapes del desenvolupament té conseqüències duradores' diu Martin Blaser. 

Quan la microbiota té major varietat, entrena al sistema immunitari per a que tinga menys errors. Peer Bork ha estudiat a 146 persones amb càncer de còlon i açò ha permés encontrar una correlació entre la seua microbiota i el risc de progressió del càncer. Açò obri les possibilitats d'actuar sobre les colònies. 

S'ha vist que enriquir la microbiota millora la depressió en ratolins, i que en xiquets autistes la varietat dels bacteris és molt inferior a la normal.


Bacterias






Noticia original:


Notícies relacionades: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada