dilluns, 23 de març del 2015

Els bebes bilingues lligen els llavis avans i durant més temps que els monolingues

Segons un estudi, els bebes bilingües dirigeixen l'atenció a la boca dels seus interlocutors abanç que els monolingües de la mateixa edat. Les investigacions han corroboratque extraure informació visiual de la boca ajuda a entendre als interlocutors, de tal manera que els bebes no sols aprenen amb el so,sinò que llegin els llavis també. Cada vegada que van creixen, busquen els llavis per anar comprenent més el que diuen.
Van fer un experiment basat en mirar a una xica parlan en castella o en català un xiqut bilingüe i un que no ho era, i van trovar que els xiquets bilingües de cuatre mesos poden mirar els ulls i la boca al mateix temps.
Aquesta investigació pot ser until per a profundisar en el coneiximent dels diferents factors  que poden estar relacionats en les dificultats per adquirir el llenguatge en etapes primerenques a la desenvolupació.
Intentem explorar tots els factors que poden intervenir en els patrons de mirada que té un nen quan interactua amb un adult, i de quina manera diferents aspectes com el fet de ser bilingüe poden modular aquest patró de mirada sense indicar cap problema en el vessant social o comunicativa ", conclou l'investigador.







Links relacionats: els bebes

                              Com aprenen a parlar els bebes


Video relacionat: El desenvolupament del bebe















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada