dilluns, 16 de març del 2015

Descoberta una proteïna que regula les malalties autoimmunes.

El sistema immunitari és el que defensa l'organisme de bacteris, virus, fongs i altres patògens que causen infeccions. Però de vegades es descontrola i ataca al propi cos, causant malalties autoimmunes (lupus, esclerosi múltiple). El seu tractament és especialment complicat, perquè no es pot desactivar el sistema immunitari sense patir perilloses infeccions. Per això, el descobriment d'una proteïna que regula aquesta resposta pot suposar el primer pas per aconseguir tractaments específics que no alterin el funcionament normal de les defenses.
Aquesta és la línia d'un treball del grup Nature , per un equip del Centre Nacional de Biotecnologia dirigit per Dimitrios Balomenos .

La clau del sistema immunitari està en els limfòcits T, explica Balomenos, i aquests no poden ser iguals en una resposta immune normal i en una autoimmune.

Els investigadors han provat l'efecte de l'abundància de p21 o de la seva reducció en ratolins preparats per manifestar lupus i altres malalties autoimmunes, i han vist que els símptomes es reduïen a modificar genèticament perquè sobreexpressin aquesta proteïna.

La investigació té l'avantatge, encara que s'hagi assajat en ratolins, que "la proteïna p21 també s'expressa en humans", indica Balomenos.

Noticia original

Noticies relacionades:

Un fàrmac contra la diabetis després de rebutjar altres 99.999 
El genoma humà conté gens donats per microbis



Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada