diumenge, 1 de març del 2015

Descobreixen nou volcà "potencialment" perillós a Colòmbia.

Un volcà, "potencialment perillós" i batejat com El Amagat, va ser descobert per investigadors de Colòmbia a uns 1,700 metres d'altura sobre el nivell del mar. Aquest volcà està en el flanc oriental de la Serralada Central (un dels tres principals ramals en què la Serralada dels Andes es divideix al sud de Colòmbia). "És una zona on normalment no pensaríem que podrien haver volcans", va assegurar a l'AFP la geòloga María Luisa Monsalve, qui va liderar el grup de recerca.
La investigadora ha indicat que aquesta estructura no va ser descoberta abans perquè no està en una zona on s'hagin descobert altres volcans i perquè la seva aparença és similar a la de qualsevol muntanya amb vegetació espessa. Aquesta estructura no correspon a un gran edifici volcànic, la qual cosa el fa difícil distingir en el paisatge, i per això se li ha donat el nom del Amagat.
A Colòmbia hi ha almenys 14 volcans actius, dels quals el Galeras, el Huila, el Puracé, el Turó Machín i el Ruiz, ubicats a la regió central i del sud del país, són els més vigilats per les autoritats.

Noticia Original

Noticies relacionades
-El Amagat, el volcà "potencialment" perillós descobert a Caldas.
-Com van descobrir El Amagat, el nou volcà de la geografia colombiana?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada