dijous, 26 de març del 2015

EL DELICAT AMANEIXER DE LA TORTUGA CAREY

Estan amagades entre les roques, per ací caminen quasi refugiades les atractives tortugues carei que fins fa deu anys els biòlegs marins consideraven que estavan extingides, després de dècades d'explotació humana per a ingerir els ous amb propietats afrodisíaques o per a comerciar la closca lleonada o en extensions d'esperons per a les baralles de galls. De sobte la població d'estos animals va deixar de ser considerada "remanente" i ara és una espècie prometedora, encara que amenaçada per la pesca indiscriminada .
"Esta tortuga és bella i a més és vital per a la formació de corales", diu un científic
"La gent pensava que havien desaparegut, però ara hi ha esperanza", va dir el biòleg Alexander Gaos, un especialista nord-americà. Gaos va començar una busca sobre les tortugues carei que va ser donant resultats incipients en la costa pacífica des de Mèxic fins a Equador.




Hi ha almenys 500 femelles anidadoras en els racons del Pacífic de la regió centreamericana, a més de poblacions encara menors en el Carib. La carei està en la categoria mundial de "peligro crític d'extinción".El missatge de Gaos a l'exposar les seues conclusions d'anys en la Universitat Nacional, tena la intenció d'alertar sobre les amenaces per al creixement d'esta tortuga poc viatgera i inquilina freqüent d'esculls en aigües poc profundes.




























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada