diumenge, 1 de març del 2015

Saragossa, en alerta màxima davant l'arribada de la crescuda de l'Ebre

L’Ebre continua augmentant el seu cabal, després d’haver negat ahir unes 20.000 hectàrees i obligar l’evacuació d’unes 1.500 persones. De moment, les motes de contenció “estan resistint”, i la passada nit va transcorre “sense sobresalts”, segons el conseller d’Agricultura i Medi Ambient
S'ha mobilitzat 130 efectius de la unitat de suport operatiu de la Policia Local, a tota la plantilla de Bombers de Saragossa i a la Unitat Verda de l'Ajuntament.
Es preveu que el cabal pugi a 2200-2300 metres cúbics per segon i l'altura a 5,50-5,70 metres, segons els últims càlculs de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE).

Per ara, la crescuda de l'Ebre ha deixat incomunicat el barri rural de Alfocea, pel que l'Ajuntament de Saragossa ha sol·licitat a la Delegació de Govern poder habilitar un camí en un camp de maniobres militar per facilitar el trànsit.
En unes declaracions per escrit, el conseller precisa que els majors problemes es concentren ara en Cabanyes d'Ebre (d'uns 600 habitants) per les filtracions, que estan sent achicades "permanentment", si bé la brossa "és molt potent" i s'està reforçant col·locant sacs de terra a sobre.
Els desallotjats han passat la nit als poliesportius de Tauste i Luceni. Estan bé i han estat atesos en tot moment pels serveis socials, "amb ganes de tornar a casa com més aviat", apunta el conseller. Lobón indica, a més, que en Boquiñeni s'està construint un pont per donar solució al trencament de la carretera que es va produir ahir.
El conseller de Política Territorial i Interior, Antonio Suárez, ha visitat de matinada els municipis que concentren les incidències més destacables, Cabanyes d'Ebre i Alcalá d'Ebre. A més, a Torres de Berrellén també s'han realitzat tasques de recreixement de la mota, mentre que a Sobradiel s'ha construït, preventivament, un cordó de terra.

La situació a Navarra ha millorat considerablement. La CHE ha aixecat l'alerta vermella que mantenia en la Comunitat Foral per la crescuda dels rius, excepte per l'Ebre al terme de Castejón. A les deu d'aquest matí, segons les dades que ofereix la web de la Confederació, el cabal de l'Ebre en aquesta població era de 1.676 metres cúbics per segon i l'altura del riu marcava 6,68 metres, quan el divendres, al bec de la crescuda, va arribar als 2.400 m3 / si una alçada de 7,80 metres.
Els nuclis urbans de Tudela i Buñuel continuen amb carrers inundats.

Vídeo:


Notícia original

Notícies relacionades:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada