dilluns, 30 de març del 2015

SEQÜÈNCIA D’ADN HUMÀ QUE PROMOU UN DESENVOLUPAMENT CEREBRAL EXTRA EN RATOLINS


La versió humana d'una seqüència d'ADN anomenada HARE5 activa un gen important per al desenvolupament cerebral, i s'ha comprovat en uns experiments, que ocasiona que un embrió de ratolí produïsca un cervell que arriba a ser un 12 per cent més gran en la fase final de l'embaràs, en comparació amb el cas d'un embrió a què s'injecte la versió d'HARE5 d'un ximpanzé.


Amb estos experiments, l'equip de Debra Silver, professora de genètica molecular i microbiologia en l'Escola Mèdica de la Universitat Duke (Estats Units) ha demostrat que és possible localitzar diferències clau entre el codi genètic del ximpanzé i el del ser humà i després identificar les seues contribucions al desenvolupament del cervell utilitzant embrions de ratolí.
La grandària del cervell humà es va expandir de forma espectacular en el transcurs de l'evolució, dotant-nos amb el llenguatge abstracte i la capacitat de realitzar càlculs complexos. I va ocasionar canvis en el genoma humà que marquen diferències respecte al genoma del ximpanzé.




[Img #26238]













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada