dilluns, 23 de març del 2015

El Sant Pau tractarà el Alzheimer en el síndrome de Down.



      El Alzheimer y el síndrome de Down caminen de la mà. En el cromosoma 21, que en aquesta malaltia  origina el síndrome de Down, està també el gen que produeix la proteïna amiloide, característica de la malaltia d'Alzheimer. Pràcticament el 100% de las persones que pateixen el trastorn genètic presenten lesiones patològiques d'aquest tipus de demència als 40 anys.

      La forta vinculació entre el trastorn genètic i la malaltia neurodegenerativa ha provocat que els metges del Sant Pau i els responsables de la Fundació Catalana de Síndrome de Down es donen la mà per a abordar l'atenció d'aquesta malaltia en un niu de població molt específic i potenciar la detecció precoç. Les mesures preses  per ambdues institucions passen per crear una unitat específica par a abordar l'Alzheimer en el col·lectiu  amb síndrome de Down I convertir al Sant Pau en un centre de referència per a atendre a aquests pacients i especialitzar-se en la vinculació entre ambdues malalties.

      L' acord de col·laboració consisteix en que la Fundació Catalana de Síndrome de Down  s' encarregarà de l'assistència primària i la detecció precoç a través d'un seguiment dels pacients majors de 18 anys, si els metges de la FCSD detecten lesions de la malaltia degenerativa, derivaran el cas a la unitat específica del Sant Pau, que s'encarregarà d'avaluar la seua situació i assistir-los. Segons els neuròlegs del Sant Pau, una patologia de base como el síndrome de Down, avança  uns 20 anys el desenvolupament de la malaltia i augmenta la possibilitat de sofrir epilèpsia amb més freqüència.

      “Es necessari crear una xarxa de suport integral del tractament per a atendre a las persones que patisquen síndrome de Down i Alzheimer”, explica el Dr. Blesa.

NOTICIES RELACIONADES:
1-.Malaltia del Alzheimer i síndrome de Down.
2.- Descobreixen quina és la relació entre l'Alzheimer i el síndrome de Down. 

NOTICIA ORIGINAL:El Sant Pau tractarà el Alzheimer en el síndrome de Down.


VIDEO:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada