diumenge, 1 de març del 2015

Incendi forestal a Argentina

L'incendi s'estén pels boscos natius de Cholila i altres localitats del nord-oest de Chubut, amb unes flames que avancen a una velocitat màxima de mil metres per hora, segons detalla l'agència de notícies estatal, Télam, que explica que les pluges, que podrien ajudar a extingir el foc, arribaran dilluns. 
El foc ha arrasat prop de 20.000 hectàrees a la zona nord de la província argentina de Chubut, en el qual ja és considerat com el pitjor incendi forestal de la història del país sud-americà
Jorge Barrionuevo, ha indicat que les condicions meteorològiques de la regió han millorat i que, gràcies a això, aquest dijous han pogut treballar a la zona 5 hidroavions. Per la seva banda, el director general de Defensa Civil de Chubut, Evaristo Melo, ha assegurat que s'està treballant "amb tots els recursos" per intentar detenir l'avanç de l'incendi en Cholila. No obstant, ha advertit que encara estan "lluny de poder dir que està controlat". 
Més de cent persones treballen en les tasques d'extinció. 
Els incendis, que van començar el passat 15 de febrer, estan focalitzats especialment a la vall del Llac Cholila, sobre els seus marges sud i nord, en el Turó Cholila, i en els cañadones El Turc i Tucu Tucu. Les flames també presenten focus a la riera Jara, el riu El Turbio i el Turó Radal. La situació ha portat al govern provincial a declarar l'estat d'emergència ambiental, segons afegeix el citat mitjà de comunicació, que indica a més que el foc es troba a escassos 4,5 quilòmetres del Parc Nacional Els Alerces.

Vídeo:



Notícies relacionades:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada