diumenge, 29 de març del 2015

Nou illot al sud del Pacífic.

A l'atles del món li ha sortit una piga. Concretament, la nova terra emergida està situada a 45 quilòmetres de Nuku'alofa, la capital de Tonga, país insular de la Polinèsia.

Es tracta d'un illot de mig quilòmetre de longitud que es va formar a conseqüència de l'erupció del Hunga-Tonga, actiu des del mes de desembre.

El violent despertar d'aquest volcà submarí ha creat l'illa número 176 de l'arxipèlag, com ha proclamat oficialment Taaniela Kula, ministre de Terres de Tonga. De moment, no és recomanable anar a visitar-la, ja que l'activitat volcànica continua -cau pluja àcida en un radi de deu quilòmetres- i la nova taca al mapa, feta de magma fragmentat, és inestable.

Tanmateix, hi ha qui es aventurat a veure-la de prop, com Gianpero Orbassano, un empresari hoteler de Tonga. Segons el seu testimoni, és bastant alta i la superfície està calenta, però ja hi ha milers d'aus marines de tot tipus posant ous al seu territori. Altres observadors afirmen que hi ha un llac al centre i que desprèn una forta olor a sofre.


-Noticia original
-Noticia relacionada 1
-Noticia relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada