diumenge, 1 de març del 2015

Pacte internacional per protegir la biodiversitat dels oceans.

La seu de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) a Nova York va acollir un acord que les organitzacions ecologistes qualifiquen de "històric". L'acord, que es va adoptar per consens i sense necessitat de votació implica que la maquinària comence a funcionar a l'ONU per aprovar el futur tractat internacional sobre la protecció de la biodiversitat. Aquest futur acord internacional haurà d'abordar quatre grans blocs temàtics sobre els quals es fixaran les regles de joc, encara que es podran incloure més durant el procés.
La bona notícia per a les organitzacions ecologistes és que s'ha acordat la necessitat de creació d'aquest tractat i que s'ha posat data a l'inici dels treballs: l'anomenat comitè preparatori haurà de començar la seva tasca el 2016 i haurà de presentar el seu informe a l'Assemblea General de l'ONU l'any següent.

Noticia Original

Noticies relacionades:
-Els països han de compartir els recursos marins dels oceans
-ONU negocia tractat per protegir oceans

                               

2 comentaris:

  1. Es una bona noticia que hagin començat a buscar mesures per a preservar la biodiversitat dels oceans. La protecció de les espècies és molt important perquè la perdua de una espècie repercuteix molt severament en la resta de l'ecosistema

    ResponElimina
  2. Em sembla una notícia molt interesant i esperançadora. És molt gratificant veure mesures d'aquest tipus que poden tenir conseqüències molt positives en un futur. La biodiversitat és molt important en el nostre planeta i, per això, és de gran importància pensar en la resta d'èssers vius i no ser egoístes, és a dir, a més del bé individual, mirar pel bé col·lectiu, per tal d'obtindte tots el major benefici possible i els menors danys. Encara que és una notícia curta, s'entén molt fàcilment i no utiliza un llenguatge gens específic, cosa que facilita la lectura i comprensió de l'article.

    ResponElimina