dimarts, 24 de març del 2015

L'evolució deixarà de dependre de l'atzar
 

L'anomenada CRISP és una nova tècnica per modificar els genomes, una tècnica tan simple, barata i eficaç que posa per primera vegada al nostre abast la possibilitat de reescriure el codi genètic humà: en les cèl·lules malaltes del cos, sí, però també en els òvuls i espermatozoides que determinen el destí dels nostres fills, dels fills dels nostres fills i de tot el llinatge que emergirà d'ells. Un passaport al futur.

Crisp són les sigles de clustered regularly interspaced short palindromic repeats, la traducció no ajuda gaire: curtes repeticions palindrómicas agrupades i espaiades regularment. Es tracta d'una seqüència d'ADN bacterià molt especial. Aquestes seqüències es comporten en la naturalesa com a veritables nanoingenieros genètics: són capaços d'incorporar gens estranys, com els d'un virus, i de sotmetre'ls després a una varietat de servituds, com activar-los, reprimir o introduir-los en un altre lloc del genoma. Els bacteris utilitzen crisp com un sistema de defensa contra virus: integren els seus gens i els utilitzen contra el propi agent invasor. Però els genetistes han après a utilitzar crisp com un vehicle per a substituir, corregir o modificar el genoma de qualsevol animal. El mètode crisp ha estat provat amb èxit en ratolins i micos, i per tant els científics creuen que és hora d'estudiar si té utilitat mèdica per als humans. En concret, per curar malalties genètiques en la línia germinal, és a dir, no ja en el propi malalt, sinó en els seus fills i la resta de la seva descendència futura. De moment, això és il·legal en tots els països que han regulat l'embriologia humana, que són tots els que tenen la capacitat tècnica necessària.

Image

Video

Font d'informació



1 comentari:

  1. Aquest post m'ha agradat de llegir ja que es un dels temes que hem donat en aquest curs. Tal volta han faltat alguns enllaços per tindre més informacio.

    ResponElimina