dilluns, 2 de març del 2015

La protecció del medi ambient com a eina en la lluita contra el càncer


La degradació del l'entorn és tant un problema ambiental com un problema de salut pública. La medicina fa anys que està investigant la relació entre ambdues i podem considerar que lluitar pel medi ambient és una bona estratègia per lluitar contra el càncer.

En el darrer segle, els estils de vida, d'alimentació hi han mostrat canvis i, a més, la medicina ha adquirit instruments de diagnòstic més potents que permeten detectar més malalties.

No obstant això, aquests no són els únics aspectes que expliquen aquest increment de tumors en les últimes dècades. La medicina ha observat que gran part dels riscos de la salud esdevenen per la degradació ambiental i els estils de vida poc saludables. Se sap que la contaminació de l'ambient a la vida quotidiana i a la feina té relació amb l'agreujament de nombroses patologies.


Hi ha moltes demostracions del fet que molts processos patològics troben el seu desencadenant en causes ambientals, com per exemple, la presència de partícules contaminants a l'aire, aigua,etc. Els efectes de la contaminació sobre la salut humana es manifesten després d'un temps i  tenen períodes de latència llargs.


Vídeo

1 comentari:

  1. Sembla interessant aquesta notícia fent-nos saber que a més de tindre una vida saludable hi ha moltes malalties relacionades amb la degradació del medi ambient.
    Pot semblar un punt de reflexió per a portar a més d'una vida sana , tindre cura del medi ambient i protegir-lo perquè també influeix en moltes altres alteracions biològiques en els humans.

    ResponElimina