dissabte, 7 de març del 2015

Nou enemic de la capa d'ozó

La revista "Nature Geoscience" va publicar que la capa d'ozó té un nou enemic al qual fer front, el dicormetà. És un gas d'origen natural o artificial que es troba a l'atmosfera (cada volta més) i el qual té molt curta, sis mesos.

Els investigadors de la                     Universitat de Leeds, conclou que aquest gas augmenta ràpidament. Creuen que el problema d'aquest gas es que no esta inclòs al protocol de Montreal. Rayan Hossaini afirma que "si es permet que continuï augmentant el diclormetà i altres substàncies de curta vida, això podria compensar l'aconseguit fins ara pel protocol de Mont-real".

Els investigadors utilitzant la informació aconseguida durant vint anys han descobert que aquests son mes perillosos i afecten molt més  al clima. Hossaini creu que l'origen d'aquests gasos, irònicament provenen de la fabricació de combustibles innocus per a ozó. Sembla ser que mentre es prohibixen compostos nocius per a la capa d'ozó, la indústria crea nous gasos que tenen el mateix efecte.

Notícia original

Notícies relacionades:

 Imputadas tres personas por emitir sustancias dañiñas para la capa de ozono con el despiece de electrodomésticos
 El futuro de la capa de ozono está ligado a los gases de efecto invernadero

Video relacionat;


1 comentari:

  1. Aquesta, és una noticia molt interessant i a la mateixa vegada important per als éssers humans. És necessari que els éssers humans siguin conscients de que un nou enemic afecta la capa d'ozó.
    En aquest cas, el diclormetà és una substància de les que s'anomenen de molt curta vida ja que la seva vida a la troposfera és de menys de sis mesos. No es sap realment les causes del que provoca aquest cas, i açò és un greu problema, ja que no podem previndre aquest tot el que voldríem o podríem ja que pot ser d'origen natural o artificial i que s'utilitza també en una àmplia gamma de processos industrials.
    Però al igual que s'ha fet amb altres productes que afecten la capa d’ozó, i per tant, la vida al planeta, es deuria de conscienciar a tot el món els greus problemes que açò provoca, i deurien de fiar-se mesures per poder previndre-ho.

    ResponElimina