diumenge, 22 de març del 2015

La postura corporal afecta la memòria i l'aprenentatge dels nens

La postura corporal dels nens en les primeres etapes de la vida és crucial de cara a l'adquisició de nous coneixements, segons conclou l'últim estudi de la Universitat d'Indiana (EUA) i que publica la revista Plos One.

Es tracta d'un nou enfocament que investiga la relació que tenen els objectes cognitius com les paraules o els records amb la posició del cos. "Aquest estudi mostra que el cos juga un paper molt important en els primers anys d'aprenentatge, i mostra com els nens fan servir la posició del cos en l'espai per connectar idees", explica Linda Smith, coautora de l'estudi. Per realitzar l'experiment, els investigadors van comptar tant amb la participació d'un robot androide tant de nens, examinant el paper de la posició del cos pel que fa a la capacitat del cervell per mapejar els noms dels objectes, descobrint que la consistència en la postura i la relació espacial respecte a l'objecte el nom del qual es deia en veu alta, eren crucials per connectar correctament l'objecte amb el seu nom.

Així, en els experiments, el robot va ser programat per assignar un nom als objectes a través de l'associació d'una postura. L'experiment es va repetir després amb nens d'entre 12 i 18 mesos d'edat. Els resultats van ser pràcticament idèntics: el paper de la postura va ser crucial en la connexió amb els noms dels objectes.
Aquests resultats poden proporcionar una nova manera d'investigar la connexió entre cognició i cos; així com noves proves que les entitats mentals com els pensaments, les paraules o les representacions de objectes- que semblen no tenir un component espacial o corporal, en primer lloc prenen forma a través de la relació espacial del cos amb el món que ens envolta.

Noticia opriginal

Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2


1 comentari:

  1. M'ha agradat molt aquesta noticia, s'enten molt be tota l'informació i és molt interessant per a nosaltres.

    ResponElimina