diumenge, 29 de març del 2015

El canvi de l'hora ens afecta?

Segons alguns estudis de científics diuen que el cos necesita uns dos o tres dies per a acostumar-se a aquest canvi horari. I que també depen de l'edad ens costa més o menys adaptar-se a aquest canvi. A partir dels 50 anys ja ens costa més adaptar-se i els científics recomanen que fem una adaptació progressiva.

Segons el Dr. Gonzalo Pin les conseqüències són transitòries i lleus en la població sana i que l'organisme sòls necessita uns tres o quatre dies per a acoplar-se. Als més joves també els afecta, poden manifestar-se en una major irritabilitat i en algunes ocasions alteracions en la seua alimentació, principalment en els làctants.
Els xiquets més majors tenen problemes a l'hora de dormir-se o despertar-se, encara que no són grans dificultats. Per a contrarrestar aquest efectes productius, els especialistes recomanen preparar-se uns dies abans realitzant una adaptació lenta i progressiva al nou horari adelantant l'hora uns 15 minuts cada 2 o 3 díes.

Esta comprovat que el dèficit crònic de son es un factor important per al desenvolupament de l'obessitat i els transtorns metabòlics relacionats amb l'insulina.
Però el canvi de l'hora també té beneficis del canvi horari están avalats i ademés determina que el canvi horari produeix un estalvi energètic i també es benefici per als que treballen en transport, comunicacions, seguretat vial, etc.
La Junta d'Andalusia ha llançat un motiu del canvi d'horari varios missatges de recomanació per a estalviar en estiu.

Noticia original:
http://www.rtve.es/noticias/20110326/como-afecta-cambio-horario-nuestro-cuerpo/419530.shtml

Altres noticies:
http://economia.elpais.com/economia/2011/03/24/actualidad/1300955588_850215.html
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/arriba-horari-estiu-2351102
http://www.tottarragona.cat/ca/societat/17758-la-matinada-de-dissabte-a-diumenge-canvi-a-lhorari-dhivern.html

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=K2lUhlSluxQ

1 comentari:

  1. Aquesta noticia em pareix molt interessant,ja que conté informaciò de la que mai havia sentit parlar; a part, la noticia está molt ben argumentada.

    ResponElimina