dissabte, 28 de març del 2015

Dos de cada tres fumadors moriran per el seu habit

Notícia original

Un extens estudi australià sobre més de 200.000 persones ha proporcionat una confirmació independent que fins a dos de cada tres fumadors moriran per culpa del seu hàbit si continuen fumant.

Els resultats de l'estudi, realitzat per l'equip d'Emily Banks, professora en l'Institut Saix d'Austràlia, i investigadora de la Universitat Nacional Australiana, s'han presentat públicament a través de la revista acadèmica internacional BMC Medicine, de Biomed Central, i aporten les primeres evidències del seu tipus, a partir d'una àmplia mostra de la població, que mostren que la xifra de víctimes del tabac aconsegueix els dos terços.

Ja se sabia que fumar era dolent, però ara tot apunta al fet que és pitjor del cregut. Fins a fa relativament poc, es creia que aproximadament la meitat dels fumadors morien d'una malaltia relacionada amb el tabac, però estudis realitzats en èpoques recents en el Regne Unit i Estats Units havien elevat aqueixa xifra molt més, fins al 67 per cent. El nou estudi realitzat a Austràlia recolza aquests alarmants resultats.



Notícia relacionada
Notícia relacionada
Notícia relacionada

2 comentaris:

  1. Hem pareix un post molt adient, perque actualment el tabac es un vici molt comú

    ResponElimina
  2. Em pareix una molt bona noticia, Isabel, ja que per culpa del tabac hi han moltes malalties, inclús morts. Et deixe un enllaç on s'explica els components del cigarret i de les seues conseqüències.(http://elpais.com/elpais/2015/03/27/buenavida/1427452306_690385.html)

    ResponElimina