dilluns, 2 de març del 2015

Desbordament del riu Ebre



El desbordament del riu Ebre ha afectat a bastants municipis. Els Governs d'Aragó i Navarra han activat el plan d'evaquació com a mesura de prevenció.

A petició de la Confederació de l'Ebre (CHE) han sigut desallotjats de Saragossa els veïns de Boquiñeni, davant el risc de que es trencara el dic de contenció del riu, i els veïns de Pradilla, com a mesura preventiva. En total s'han desallotjat unes 1.000 persones en Boquiñeni, i unes 600 en Pradilla. I encara que no s'haja facilitat el nombre de persones afectades, fonts del Govern d'Aragó han informat que el desallotjament ha afectat a tots els veïns de les dos localitats. El dic de contenció ha sigut el punt principal de la preocupació en Aragó i de fet, els soldats de la Unitat Militar d'Emergència (UME) han intentat reforçar-lo ja que hi havien filtracions, encara que finalment es va decidir no fer-ho perquè el pes del material augmentaria més el perill d'aquest dic de contenció.


Hi ha hagut nombroses queixes sobre el tractament de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre cap als municipis afectats. “És vergonyós que ens tracten als pobles de La Ribera com ens estan tractant” afirmava Sanjuán, l'alcalde de Boquiñeni. També deia que no hi haven ajudes per a ejecutar l'evacuació, que estaven sols, ajudant-se els del poble mateixa.

Inmaculada Caracas, l'alcaldessa de Pradilla va afirmar que estaven desesperats, que ja no podien més ja que portaven tota la nit en vela.
L'augment del cabal de l'Ebre ha causat grans impactes, com els nombrats abans.



Notícia original.

Notícies relacionades:
La Vall d'Aràn desbordada.
Desbordament del riu Ter.

Vídeo:


1 comentari:

  1. La notícia des del meu punt de vista està ben redactada, si hagués de dir una cosa que millorar d'ella diria que sobren alguns dels arguments d'exemplificació basats en opinions de persones d'autoritat del municipi però que per altra banda ajuda a entendre com ho estan passant aquestes persones.
    Per aquesta raó opino que la notícia està ben feta pel que fa al seu contingut, i respecte a la notícia en si, és normal que es produeixin tantes queixes, ja que, la gent no està conscienciada i no es prenen les mesures necessàries per evitar que aquestes crescudes tinguin la menor repercussió possible.

    ResponElimina