dilluns, 2 de març del 2015

Bateries per a cotxes híbrids i elèctrics amb el doble de capacitat


El fabricant alemany de components per a automòbils Bosch, té l'objectiu de llançar en els pròxims cinc anys, bateries per a vehicles híbrids i elèctrics amb el doble de potència que les bateries actuals. 

Així doncs, les bateries de ions de liti han de ser dissenyades per poder arribar a una durada d'almenys 150000km i fins a 15 anys de vida útil. Joachim Fetzer, membre de la direcció de la divisió Gasoline Systems i responsable de Electromovilidad de Bosch, va indicar que el desenvolupament d'una bateria amb aquestes característiques i que tinga una rendibilitat alta no és cosa de ciència-ficció.

No obstant això, la companyia amb seu en Stuttgart (Alemanya) va assenyalar que la tecnologia d'ions de liti encara té moltíssim potencial per oferir, ja que té  capacitat per a duplicar la seua densitat. A més, l'empresa està investigant en tecnologies de futur com per exemple el liti-sofre, que aporta més densitat d'energia i capacitat.

Por altra banda, l'empresa alemanya va destacar la importància de comptar amb un elevat nombre de punts de recàrrega de vehicles electrònics o híbrids.
Notícia original
Notíca relacionada
Notícia relacionada
Notícia relacionada

Vídeo:



2 comentaris:

  1. Em resulta interesant aquests tipus de descobriments, ja que tot allò que colabore en el sosteniment d'un medi ambient correcte és important.

    He trobat una notícia on parla de la gran importància que ha tingut l'utilització dels ions de liti: http://www.abc.es/tecnologia/20130418/rc-baterias-iones-litio-salto-201304181127.html

    També he vist una pàgina web de la companyia Endesa, on aquesta promou els vehícles electrònics per lluitar contra el canvi climàtic: http://www.endesa.com/es/conoceendesa/lineasnegocio/principalesproyectos/Endesayelvehiculoelectrico

    I per últim he vist un vídeo que no té tant a vore, però és molt interesant. Promou l'implantació i conciència dels avantatges i del funcionament de energies alternatives: https://www.youtube.com/watch?v=h1wjYfi0uUk

    ResponElimina
  2. Bé, el fet de que haja escollit aquesta notícia ve determinat perquè considere que l'invent dels cotxes híbrids i elèctrics és un avanç molt important per a poder conservar el medi ambient. Però, l'inconvenient que hi tenen, cosa que cada vegada va a menys, és la poca durada de les bateries. I ara, amb novetats com aquestes esperem que el consum d'aquest tipus de vehicles puga pujar en quantitats molt elevades.

    ResponElimina