dijous, 1 d’octubre del 2009

Primer embaràs a Espanya d'una parella amb incompatibilitat Rh

S'ha conseguit per primera volta a Espanya l'embaràs d'una dona amb grup sanguini diferent e incompatible al de la seua parella. S'ha fet realitat aquest procediment gràcies a la combinació de tècniques d'infertilitat i selecció genètica, que segons estudis realitzats amb el mateix Rh,els destacaren.
El problema que es detecta, és debut a que la mare era portadora del Rh negatiu, i contràriament, el pare, del positiu. Després d'haver-se donat a lloc el primer embaràs, la mare va crear uns anticossos que afectarien al segon, destruïnt els glòbuls vermells del nou fetus. Aquesta malaltia pot ser perillosa tant per al fetus com per a la mare.
La parella va intentar un segon embaràs espontani, però per culpa d'aquestos anticossos, el fetus va sofrir una malaltia hemolítica. Se li va aplicar una transfusió de sang interuterina, però no va ser eficaç i a les 24 setmanes, se li practicà un abort terapèutic.
Aquesta parella pensà en viatjar a l'extranger per a poder ficar solució al problema que tenien, però finalment, se li va realtizar un Diagnòstic Genètic Preimplantacional ací a Espanya, i va poder quedar-se novament embarassada.

En la meua opinió, aquestos són alguns dels avenços que demostren que la ciència no està estancada i que poc a poc avança per a garantir-nos una millora de la nostra calitat de vida.
Font d'informació: notícies de salut a internet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada