dissabte, 24 d’octubre del 2009

Nova promesa en la batalla antiobesitat

L’últim fàrmac antiobesitat és la liraglutida, medicament que en principi estava desenrotllat per al tractament de la diabetis tipus II. Ha demostrat una capacitat per produir pèrdues de pes en persones obeses.

Investigaren la efectivitat d’aquest fàrmac fent una teràpia farmacològica amb 564 persones. En aquesta teràpia utilitzaren: liraglutida, orlistat i placebo. Durant les vint setmanes que va durar la teràpia, tots els participants seguiren un dieta baixa en calories i un programa d’exercicis. Van aconseguir major pèrdua de pes amb liraglutida(4,8kg-7,2kg).

A més a més dels beneficis antiobesitat, van haver: reduccions en la tensió arterial, en la circumferència abdominal i en problemes com la prediabetis.

L’únic problema són els efectes secundaris: nàusees i vòmits. Aquests dos efectes van ser els més freqüents però en la majoria dels casos es presentaren de forma transitòria.

Felipe Casanueva, director científic del Centre d’Investigació Biomèdica en Red-Fisiopatologia de la Obesitat i Nutrició, i catedràtic d’endocrinologia de la Universitat de Santiago de Compostela, pensa que la reducció de pes amb aquest fàrmac és molt gran i que l’objectiu es perdre la quantitat necessària per disminuir el risc.

Els investigadors estaven contents per els resultats obtinguts però reconegueren que són necessaris els estudis clínics a llarg temps que analitzen els efectes de la liraglutida a fons.

L’obesitat està present en tot el món per això necessitem més fàrmacs i que les institucions fomenten el desenvolupament de nous productes. En Espanya pareix que no tractem l’obesitat com una infermetat perquè el sistema sanitari no ha finança cap medicament per disminuir el pes.

Notícia original: el mundo

  • Notícies relacionades: el mundo:
>Un nou fàrmac antiobesitat conseguix una pèrdua de pes modesta, però mantinguda.
>Primer pas per a l´autorització d´un nou fàrmac antiobesitat en Europa.
>Experts reclamen en "The Lancet" més estudis amb els fàrmacs per a l´obesitat.


  • Vídeo: fàrmacs antiobesitat

3 comentaris:

  1. Desde el meu punt de vista,opine que aquest fàrmac és un gran avanç en la ciència, que aporta grans beneficis als ciutadans amb aquest tipus de problema, l´obesitat. Gràcies a aquest fàrmac aquestes persones poden dur una vida normal, amb menor risc de patir alguna enfermetat.
    Per altra banda, pense que es deurien fabricar més quantitat de fàrmacs per a poder repartir per tot el món, ja que l´obesitat és una enfermetat, i es deu de tractar seguint procediments mèdics.

    ResponElimina
  2. Estic d'acord amb Paula perque l'obesitat constitueix una veritable amenaça per a la nostra salut, ja que incrementa les possibilitats de patir altres malalties com diabetis, colesterol, hipertensió, malalties articulars, de la vesícula biliar, coronàries i respiratòries, entre d'altres.
    Parlem d'obesitat quan l'IMC supera els 30 punts.
    Cal recordar que l'IMC (l'Índex de Massa Corporal) es calcula amb:
    IMC = (masa en Kg)/(altura)^2
    i el normal es troba entre 18,5 i 25.

    Com a consells:

    La primera regla és no permetre's engreixar. Per prevenir haurem de portar una dieta equilibrada i fer exercici de manera regular, en funció de l'edat i de les característiques individuals.

    Els beneficis d’una pèrdua de pes, encara que sigua xicoteta, en una persona obesa, compensen amb l’esforç, ja que es redueix el risc de patir moltes malalties.

    El tractament de l'obesitat és un tractament per a tota la vida. Requereix esforç, constància i estar disposat a modificar els hàbits alimentaris. A més amb aquest nou fàrmac l'esforç donarà més resultats

    ResponElimina
  3. M'alegre per aquest descobriment, sobretot per les persones que pateixen obestitat, ja que podran reduïr el seu pes. Millor seria no haver d'inventar aquest fàrmac, ja que seria senyal de que ningú pateix obesitat. Les persones obesses no deurien de confiar a cegues en aquest descobriment, ja que s'han de realitzar molts estudis. Jo sols els hi puc recomanar que faces molt d'exercici, ja que el seu cos els ho agrairà.

    ResponElimina