dilluns, 5 d’octubre del 2009

Durant els tres primers mesos d'embaràs, alguns fàrmacs antidepressius poden causar malformacions en el fetus

El risc de donar a llum a nadons amb defectes al cor s’ha trobat en les dones embarassades que prenen fàrmacs antidepressius durant els tres primers mesos d’embaràs.

S’han analitzat quatre antidepressius , sertralina, citalpram, paroxetina i fluoxetina, dels quals sols sertralina i citalpram augmenten els defectes en el cor del nadó, malformacions del fetus, craneosinostosis (defectes en el tancament dels ossos del crani), gestacions més curtes i canvis de creixement del fetus.
El defecte del cor està relacionat amb el septo (unió entre la aurícula y el ventricle de l’esquerra i la aurícula i el ventricle de la dreta del cor), si es troben defectes en esta espècie de paret que les separa, poden alterar el circuit sanguini i inclús arribar a una intervenció quirúrgica.

El risc és baix, 0.9% en nadons els quals les seues mares prenien antidepressius, i 0.5% en nadons els quals les seues mares no prenien antidepressius.

Per acabar d’averiguar d’on ve aquest problema són necessaris més estudis ja que dels 96.881 nadons examinats, sols 1.370 mares prenien diversos antidepressius.

Notícia original

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada