dimecres, 7 d’octubre del 2009

La guia per a la píndola postcoital del Consell de Farmacèutics no inclou l'objecció

La manera de dispensar la píndola ha canviat ; ha passat de ser un medicament amb recepta a no ser-ho, per tant el Ministeri de Sanitat ha decidit aportar una guia als farmacéutics per a transmetre aquella informació o dubte que tenen les dones a l´hora de sol·licitar la compra de la píndola.


Ha diferència, en relació a la dispersió de la píndola com a medicament sense recepta, la Generalitat de Catalunya va imposar un text complicat, on impedia la utilitat d´aquest medicament a les farmácies de guardia.

La raó principal per la que els sanitaris es precocupen , és la funció que aporta este medicament, un avortament.
Per aquesta raó, els farmacéutics a més de donar diferents consells, també donaràn tres tríptics. En primer lloc, afirma que la píndola és un medicament hormonal que impedix o retarda l'ovulació, i en molts casos evita l'embaràs, ja que la píndola no és abortiva.
Referent als altres dos tríptics hi ha que afegir que actuen com a mètodes anticonceptius i també sobre les malalties de transmissió sexual, com pot ser el VIH.

La princial pregunta que moltes dones es fan i que molts científics intenten solucionar és: què passa si la dona ja ha ovulat? Iincicialmet este medicament actua favorablement, però el mecanicisme no és del tot cert.
Un dels efectes de les hormones del medicament es una gran alteració al cos l´úteo, en definitiva, sí que es produïx la fecundación.

Moltes publicacions posteriors no han pogut reproduir este funcionament, per això han buscat una altra explicació, on la píndola afecta els gamets i no es produix la fecundació, tot i això res a veure amb l´avortament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada