dilluns, 12 d’octubre del 2009

Vacunes contra la Grip A a Espanya

A finals d’Octubre, estaran disponibles les vacunes contra la grip A que Espanya a comprat.

Al autoritzar la Comissió les dos primeres vacunes, s’han completat tots els passos científics per a la comercialització d’aquestes, que són: Focetria, de Novartis, y Pandemrix, de GlaxoSmithKline.

Trinidad Jiménez, Ha demanat dosis per a tractar el 40% de la població, que es pot convertir en un 60%.



Tant a Espanya com a Europa, les vacunes es posaran a disposició de les autoritats sanitàries, per la qual cosa no es comercialitzarà ni hi haurà prou per a tots. Aquestes vacunes tindran uns grups prioritaris: embarassades, malalts crònics i personal de primers auxilis, començant pel sanitari fins arribar als policies. Aquests decidiran si volen o no posar-se-les, i Sanitat espera que a finals d’any hi haja per a tots.

Aquestes dos vacunes es recomanen que es posen en tres setmanes de separació, encara que pot haver noves que sols farà falta una.

Per a la fabricació de les vacunes, s’ha reutilitzat l’esquelet de la vacuna contra la grip aviar, però canviant les parts corresponents.

S’ha comprovat amb 6.000 persones que la resposta immunològica es potent i que els efectes secundaris són molt lleus. Les pròximes proves es realitzaran amb 9.000 voluntaris i es sabran els resultats a finals d’Octubre i principis de Novembre i es descarten possibles sorpreses respecte a les vacunes.

Enllaç de la noticia original: http://www.elpais.com/articulo/sociedad/Autorizadas/vacunas/gripe/ha/comprado/Espana/elpepisoc/20090926elpepisoc_4/Tes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada