diumenge, 4 d’octubre del 2009

El “DNI genètic” permetrà tractar el càncer de forma personalitzada


Gabriel Hortobagyi, cap del departament d’oncologia Mèdica de la Mama del Centre MD Anderson de Houston i el Dr. Antonio González Martín, cap del servici d’oncologia Mèdica MD Anderson España; es van reunir en Madrid per a parlar sobre el tema del Tractament del Càncer de Mama.

Hui en dia, la tecnologia ja ens permet anticipar si la quimioteràpia serà eficaç. Si s’identifica el DNI genètic es podrà fer un tractament per a cada pacient, una teràpia personalitzada. Per a poder arribar a aquest punt es necessària la participació dels oncòlegs, cirurgians, patòlegs, radioterapeutes, ginecòlegs...perquè tenen un coneixement biològic de la enfermetat i açò ajuda a les tècniques terapèutiques.

El problema és que aquest càncer no es considera una enfermetat sinó moltes, perquè cada dona reacciona d’una manera diferent davant dels tractaments.

Per poder fer un tractament individual, s’estan fent anàlisis mitjançant tests que estudien tots els moviments de molts gens a la vegada (firma genètica). Gràcies a questa pràctica sabran si es beneficiaran del tractament quimioterapèutic després de la cirurgia o no.

En España la supervivència és major gràcies a la mamografia, una forma de detenció precoç.

Fa temps era impensable que aquesta enfermetat es poguera tractar d’aquesta forma. Anem millorant i gràcies a açò, cada dia més gent té mes esperança de la cura del càncer. Haurem de confiar en els experts que estan en aquest món i formar-ne de nous amb uns estudis dignes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada