dimecres, 21 d’octubre del 2009

Uns 40.000 adolescents son cosumidors problemàtics de cannabis


Tot i els descensos que s'estan produint en el consum de cannabis, segueix sent la droga il·legal més consumida per part dels joves. Un recent estudi assenyala que un de cada cinc adolescents menors de 18 anys són consumidors habituals i un 2,2% d'ells són ja consumidors problemàtics, segons ha explicat un membre de la comissió clínica per a l'estudi dels efectes dels estupefaents.

Els objectius d'aquesta comissió és explicar l'efecte nociu que provoquen les drogues sobre les persones i quins són les conseqüències del consum d'aquestes.

Un dels principals problemes del consum de cannabis és l'efecte de la droga sobre el cervell. Actua en el denominat mecanisme de recompensa on es troba la dopamina la qual és la responsable de l'addicció. Però a més, la droga actua en dues regions especialment sensibles en persones joves com són l'hipocamp i l'amígdala. Aquestes dues regions del cervell estan relacionades amb la memòria, la concentració o la capacitat de planificar tasques, per aquest motiu, ja està confirmada la relació entre la droga i el fracàs escolar. Estudis internacionals han demostrat que solament un 2% de les persones que s'inicien joves en el consum són capaços d'aconseguir un títol universitari. Per altra banda el 38% dels joves que no han pres mai la substància són capaces d'aconseguir-lo.

Altre aspecte a assenyalar sobre el cannabis és que es converteix en una porta d'entrada cap al policonsum. Està clar que totes aquelles persones que consumeixen cocaïna o heroïna han començat pel porro però tampoc vol dir que totes aquelles persones que fumen marihuana o haixix acaben sent consumidors d'altre tipus d'estupefaents. Estudis han comprovat que el consums de drogues augmenta en un 13% les possibilitats de patir esquizofrènia i multiplica per tres el risc de patir psicosi.

Existeixen molts problemes més ocasionats pel consum de cannabis però la gent que consumeix de manera habitual opina que fumar marihuana és molt millor que fumar tabac, la qual cosa és rotundament fals.




Font d'informació: click ací

Notícies relacionades:
- elmundo.es

1 comentari:

  1. Respecte el consum de marihuana o haixix penso que el fracàs escolar va relacionat, ja que la majoria de amistats, consumeixen aquestes drogues, han fracassat als estudis. També es veritat que una petita part d’aquestos estudien carreres o acaben els seus estudis.

    Molts consumidor de porros després passen a altres substancies com la cocaïna. També hi ha que fuma sols porros per que diuen que es ajuda a dormir o els relaxa, i en veritat esta fent-los mal al cervell. Molts d’aquestos consumidors es tornen una mica bobos, vull dir una mica com en el seu món en el qual no s’adonen de les cosses.

    Els motius per es començar a consumir haixix o marihuana solen ser per provar. Molts d’aquestos que comencen provant acaben per enganxar-se i,més tard, per consumir altres substàncies.

    Penso que hui ens donen molta informació als col·legis o instituts per saber on es claven quan consumim drogues. Clar esta que cadascú es lliure de fer o opinar el que pensi que sigui millor per a ell.

    ResponElimina